Αρχική
Καλωσήρθατε

logo.jpgΗ ΕΔΥΠΥ ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2008 στη Λάρισα από μέλη της επιστημονικής κοινότητας  με αποδεδειγμένο ενδιαφέρον στους τομείς της Δημόσιας Υγείας & Περιβαλλοντικής Υγιεινής.

Η πρωτοβουλία προήλθε απο απο τους απόφοιτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή" του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο να δημιουργηθεί ένας φορεάς ο οποίος εκτός απο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη θεμάτων Δημόσιας Υγείας και στην προαγωγή της Υγείας και της Περιβαλλοντικής Υγιεινής.

Στους στόχους της ΕΔΥΠΥ είναι η προώθηση με κάθε μέσο της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την πρόληψη προβλημάτων Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής.

Η ΕΔΥΠΥ αναπτύσσει τη δράση της έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας προάγοντας την ποιότητα και ασφάλεια σε όλα τα στάδια παρασκευής και μεταποίησης στους τομείς των τροφίμων και υδάτων. Αναπτύσσει δράσεις που σχετίζονται με την επιδημιολογική διερεύνηση και την πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων, με τη διερεύνηση των χρόνιων νοσημάτων και σε τομείς που σχετίζονται με την ποιότητα του περιβάλλοντος. 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2010 14:34
 

Τελευταία νέα

Stop
Play


Νέα/Ανακοινώσεις